© 2016 Boswell Associates

Show More
"Hadlow Down"

Project: A simple, lean-to extension to provide a utility room, wc and larder.

Although simple in concept, the project involved lengthy negotiations with the planning department as the barn was once part of a listed farmhouse. Handmade windows and weatherboarding were used to help achieve the appropriate appearance.

Project: Large, two storey extension to side of house and replacement outbuildings.The extension to the house was designed to provide a double gable frontage whilst the outbuildings, which were undertaken some time later, provide utility areas more in keeping with the scale of the property.

"Riverside"

Project: Conversion and extension of an oak framed Sussex barn.

Our client’s initially came to us with planning permission for a barn conversion. We modified the initial design and obtained Planning and Building Regulations approvals. The result is an attractive conversion that maintains the rural feel of the building whilst providing high quality accommodation.

"Holms Farm"
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Holms Farm
Riverside
Riverside
Riverside
Riverside
Riverside
Riverside
Riverside
Riverside
Show More

Project: Remove lean-to boiler room and replace with kitchen extension; conservatory extension to rear.The concept in this design was to extend the kitchen in a sympathetic way and to design a conservatory extension at the rear. The vaulted ceiling and conservation rooflights in the extended kitchen further enhanced the feeling of space whilst the conservatory forms an attractive addition to the rear of the farmhouse. 

"Highdown"

Project: We have designed many of these oak framed Sussex style buildings which usually complement the dwelling. In this instance, an asymmetrical roof shape was chosen together with a two and a half bay layout to provide a more interesting appearance. The building was set back into the existing bank to avoid encroaching onto the driveway and to ensure sufficient turning space was maintained. This necessitated a level survey by us together with structural design solutions which were also carried out through us.

"Alfriston"
Show More